Általános felhasználási feltételek és szabályok

 • Az ugrálóvárainkat egy bizonyos testsúlyhoz tervezték. A konkrét érték mindegyik vár adatlapján megtalálható. Ennél nagyobb súlyúak a várat nem használhatják. Általában ez a súlyhatár 40kg, ami kb egy 13-14 éves gyermek súlya, de ha egy 35kg-os felnőtt ki akarja próbálni a várat, ő is nyugodtan megteheti. Ezen kívül ügyelni kell a várak maximális terhelhetőségére, mely ugyancsak megtalálható az egyes vár adatlapján.

  A várakat higiéniás okok miatt csak zokniban szabad használni, balesetvédelmi okok miatt pedig mindig cipő nélkül.

  A várakban étel-ital fogyasztása, rágógumizás, illetve a gyermekekre vagy a várra veszélyes tárgyak használata, tárolása tilos!

  A várat minden esetben a környező tárgyaktól legalább 2 méter távolságra állítsuk fel, tűztől (kerti sütőtől) minimum 6 méterre.

  A várakban és környezetükben dohányozni tilos! Nem csak a gyermekekre veszélyes a dohányfüst, de a hamu a várakat is károsítja!

  Az ugrálókba, illetve közvetlen környezetükbe háziállatot engedni tilos!

  A várakat tisztán és a lehetőségekhez képest átvizsgálva adjuk át, így kérjük azokat tisztán visszahozni. Amennyiben a vár a dértől, esetleg esőtől vizes lett, kérjük elcsomagolás előtt azt megszárítani szíveskedjenek. A várak alá a kapott takarófóliát minden esetben le kell teríteni, ez megvédi a vár alsó részét az esetleg sérülésektől és szennyeződésektől.

  A várhoz tartozó befúvó motort és annak vezetékét minden esetben szárazon kell tartani, eső esetén azonnal áramtalanítani kell. Amennyiben eső, vagy más miatt a motor vizes lett, azt teljesen ki kell szárítani a következő használat előtt.

  A várakat csak szélmentes időjárási körülmények között szabad felállítani, illetve üzemeltetni. A várhoz tartozó cövekekkel a várat és a motort mindig rögzíteni kell. Különben a vár a gyerekek ugrálásától elmozdulhat, felborulhat.

  A használat során a gyermekek épségéért mindig a kölcsönző nagykorú felnőtt felel.

  A kölcsönzés mindig csak írásos megállapodás alapján lehetséges, a várak rendeltetésszerűtől eltérő használatból adódó sérüléseinek javítását, vagy takarítási költségét a kölcsönző köteles megtéríteni.